Reisverzekering wintersport

De reisverzekering wintersport is over het algemeen een aanvullende dekking binnen de doorlopende polis, al kun je daarnaast kiezen voor een kortlopende dekking die goed geschikt is voor de wintersport. Ga je regelmatig op vakantie, of blijf je langere tijd weg? Dan is de doorlopende verzekering over het algemeen het meest voordelig, zelfs inclusief de aanvullende module.

Dekking van de reisverzekering voor wintersport

Een reisverzekering voor de wintersport biedt een specifieke dekking, die past bij de risico’s die je loopt op de piste. Denk hierbij onder andere aan het vroegtijdig naar huis terugkeren, in verband met familieomstandigheden. Je denkt er wellicht liever niet aan, maar er kan altijd wat gebeuren met een van je familieleden. Daarnaast zorgt de reisverzekering wintersport natuurlijk voor een dekking van de (gehuurde) ski’s, de skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen die je aanschaft.

Aanvulling binnen doorlopende reisverzekering

De reisverzekering wintersport vormt over het algemeen een aanvulling binnen de doorlopende polis. Je kunt qua dekking denken aan een opname in een plaatselijk ziekenhuis, maar ook aan kosten als het gevolg van een ongeval of de beschadiging, het verlies of de diefstal van bepaalde spullen. Bekijk de voorwaarden in ieder geval goed voordat je besluit om de aanvullende module af te sluiten. Ben je van plan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten? Bekijk de aanvullende modules dan ook alvast goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op het moment dat je de reisverzekering wintersport nodig hebt.

Online reisverzekering wintersport afsluiten

Uiteraard kun je de reisverzekering voor de wintersport gewoon online afsluiten, waardoor je met de op handen zijnde koude de deur niet uit hoeft. Het is in plaats daarvan voldoende om na te gaan in hoeverre je een doorlopende reisverzekering hebt, of je normaal gesproken gebruik maakt van een kortlopende dekking. Ga je jaarlijks meer dan 21 dagen op vakantie? Sluit dan bij voorkeur een doorlopende dekking af, waarbinnen je de mogelijkheid hebt om een aanvullende module voor de wintersport aan te zetten. Je kunt de reisverzekering voor de wintersport dan online afsluiten, om er tijdens die periode voor te zorgen dat je extra goed verzekerd bent tegen onverwachte kosten.