Reisverzekering wereldreis

Heb je een reisverzekering voor een wereldreis nodig, of ben je benieuwd of de reguliere doorlopende reisverzekering voldoende dekking biedt? De kans is groot dat de dekking voldoende zal zijn, maar let goed op de maximaal aaneengesloten periode waarin je op reis mag zijn. De meeste verzekeraars hanteren een periode van 60 – 90 dagen, waardoor je daar tijdens een wereldreis gemakkelijk overheen gaat.

Speciale reisverzekering voor een wereldreis

Je hebt een speciale reisverzekering voor een wereldreis nodig op het moment dat je langer dan die periode op reis wenst te gaan. Ga je bijvoorbeeld een half jaar weg? Houd er dan rekening mee dat je op basis van een doorlopende reisverzekering over het algemeen niet (goed) gedekt bent, ook niet wanneer je de werelddekking aan hebt staan. Sluit in plaats daarvan een speciale reisverzekering af. Dit is een kortlopende reisverzekering, die je voor de volledige periode van je reis af kunt sluiten. De dekking gaat in op het moment dat je op reis gaat en zal weer stoppen zodra je terug in Nederland bent. De kosten voor de reisverzekering voor een wereldreis liggen vaak wat hoger dan die van een reguliere (doorlopende) reisverzekering, maar je bent dan in ieder geval zeker van een uitstekende dekking.

Waar kan ik terecht voor een dekking bij een wereldreis?

Wil je een reisverzekering voor een wereldreis afsluiten? Je zal merken dat de bekende (online) verzekeraars deze dekking over het algemeen niet aanbieden. Je hebt daar een speciale reisverzekering voor nodig, die je onder andere vindt bij:

  • Mondial Assistance, de Globetrotter reisverzekering
  • De Europeesche, de Lang op Reis verzekering
  • ISIS, de Special ISIS verzekering
  • Goudse Verzekeringen, Wereldreizigerverzekering
  • OOM Global

Deze verzekeraars zorgen voor een uitstekende dekking, zodat je tijdens de volledige wereldreis op een uitstekende manier verzekerd bent.

Dekking van een reisverzekering wereldreis

De dekking van een reisverzekering voor een wereldreis kun je in principe zelf samenstellen, aangezien men begrijpt dat geen reis hetzelfde is. Zorg er onder andere voor dat je goed verzekerd bent tegen medische kosten, eventuele bijzondere sporten en natuurlijk de beschadiging of het verlies van waardevolle spullen. Deze elementen zijn van groot belang, waardoor je voor een goede basis zorgt binnen de reisverzekering voor een wereldreis.