Reisverzekering Studenten

Wil je een speciale reisverzekering voor studenten afsluiten? Je kiest voor een voordelige optie, waarmee je ervoor zorgt dat je een scherpe premie betaalt voor een doorgaans uitstekende dekking. Studenten reizen over het algemeen met minder waardevolle spullen en hebben fysiek minder snel last van ongemakken, waardoor het risico relatief klein is.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Ga je binnenkort op reis, eenmalig en relatief kort? Dan is de kortlopende reisverzekering voor studenten waarschijnlijk een goede keuze voor je. Verblijf je jaarlijks 21 dagen of langer in het buitenland? Dan is het verstandig om na te denken over een doorlopende reisverzekering voor studenten. Je bent op die manier voordeliger uit, je hebt geen omkijken meer naar het per vakantie afsluiten van een goede dekking en de voorwaarden kunnen bovendien gunstiger uitpakken dan bij een kortlopende dekking.

Zelf het risico inschatten

Ga je een doorlopende of een kortlopende reisverzekering voor studenten afsluiten? Het is verstandig om altijd uit te gaan van een basisdekking en vervolgens zelf na te denken over het risico dat je zal lopen. Ga je op wintersport? Dan is het risico op medische kosten wat groter en indien je een grote stad wilt gaan bezoeken loop je wat meer risico op diefstal of beschadiging van je spullen. Schat het risico goed in en stem de eventuele aanvullende dekkingen binnen de reisverzekering voor studenten hierop af. Je betaalt op die manier alleen premie voor het afdekken van de risico’s die je daadwerkelijk loopt.

Gebruik van een reisverzekering voor studenten

Heb je de reisverzekering voor studenten afgesloten en sta je op het punt om op reis te gaan? Zorg ervoor dat je alle aankoopbonnen van al je aankopen goed bewaart, aangezien je op die manier de mogelijkheid hebt om hier later op terug te komen wanneer je een claim in wilt dienen bij de verzekeraar. Doe bovendien altijd aangifte van eventueel diefstal tijdens je reis, bij de lokale politie. De aanbieder van je reisverzekering voor studenten kan daar om vragen wanneer je de kosten wilt laten vergoeden.