Langlopende reisverzekering

Ben je op zoek naar een langlopende reisverzekering, of ben je benieuwd naar de voordelen van dit type polis? Het is de tegenhanger van de kortlopende reisverzekering, die je per reis apart af zou sluiten. Het grote voordeel van een langlopende polis is het pure gemak, aangezien de verzekering het gehele jaar doorloopt.

Waarom een langlopende reisverzekering?

De langlopende reisverzekering zorgt een jaar lang voor uitstekende dekking, tijdens alle reizen die je maakt. Ga je onverwachts een weekend weg of besluit je op het laatste moment om een mooie reis rond de wereld te maken? Mits de langlopende reisverzekering zorgt voor dekking in Europa of wellicht heel de wereld ben je op een uitstekende manier verzekert. De polis loopt een jaar lang, waardoor je hier zeker van bent op het moment dat je voet op buitenlandse grond zet, voor een vakantie of een ander type reis.

Voor wie is de langlopende reisverzekering geschikt?

De langlopende reisverzekering is geschikt voor iedereen die jaarlijks 21 dagen of meer in het buitenland verblijft. Ga je af en toe een weekend weg, maar kom je verder maar weinig over de grens? Dan kun je de langlopende polis het best vergelijken met de kortlopende verzekering. Ga je regelmatig een weekje weg of maak je jaarlijks een reis van 3 weken of meer? Dan is het een goed idee om een langlopende reisverzekering af te sluiten. De dekking is doorgaans behoorlijk uitgebreid, de premie is laag en je hebt op die manier zo min mogelijk omkijken naar het afsluiten van de verzekering.

Langlopende reisverzekeringen vergelijken

Wil je de langlopende reisverzekeringen vergelijken, om een keuze te maken uit het aanbod? Kijk onder andere naar de bedragen van de dekking, bijvoorbeeld van bagage of ziektekosten die je in het buitenland maakt. Het is daarnaast verstandig om op zoek te gaan naar eventuele extra’s, zoals een werelddekking of wellicht specifieke dekking die geschikt is voor de wintersport. Vergelijk de verschillende langlopende reisverzekeringen en maak een keuze voor de polis die het best past bij je wensen en je persoonlijke situatie.