Kortlopende reisverzekering

Wil je een kortlopende reisverzekering afsluiten, of ben je benieuwd naar de dekking hiervan? Sluit een kortlopende dekking af wanneer je een weekend weg gaat, of je op een andere manier kort op reis zal zijn. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Kijk dan ook eens goed naar de doorlopende reisverzekering.

Wanneer een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering kun je het best afsluiten wanneer je ‘kort’ op vakantie gaat en je dat maar één of enkele keren per jaar doet. Het is bij de meeste verzekeraars voordelig om een kortlopende dekking af te sluiten op het moment dat je jaarlijks 21 dagen of minder op reis bent. Het gaat hierbij om de vakanties die je boekt, maar ook om de overige reizen die je maakt, bijvoorbeeld uit zakelijk oogpunt. Ga je bijvoorbeeld een weekend weg of eenmalig een weekje naar Frankrijk? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering, zodat je daar de rest van het jaar geen premie voor betaalt.

Reisverzekering op maat

Met een kortlopende reisverzekering kies je voor een dekking op maat. Je kunt er eenvoudig voor zorgen dat je alleen verzekert wat je nodig hebt, zodat je in ieder geval niet teveel betaalt. Kies bijvoorbeeld voor een dekking van de bagage, of wellicht van de ziektekosten waar je in het buitenland mee te maken kunt krijgen. Het is verstandig om vooraf de risico’s in te schatten die je loopt. Je kunt op basis daarvan een kortlopende reisverzekering afsluiten, waardoor de dekking optimaal past bij de reis die op het
programma staat.

Dekking kortlopende reisverzekering

De dekking van een kortlopende reisverzekering is over het algemeen iets minder uitgebreid dan die van een doorlopende dekking, maar past doorgaans beter bij de reis die je wilt gaan maken. Kies bijvoorbeeld voor dekking van de bagage tot een bedrag van €2.500, of verhoog dit wanneer je met waardevolle spullen op reis gaat. Ga je op wintersport en loop je daardoor wat meer risico op ziektekosten? Kies dan voor een aanvullende dekking binnen de kortlopende reisverzekering, waardoor de voorwaarden zo goed mogelijk passen bij je persoonlijke situatie en de reis die je wilt gaan maken.