Doorlopende reisverzekering

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan is het van belang om een keuze te maken tussen een kortlopende of een doorlopende variant. De beide reisverzekeringen hebben zo hun voor- en nadelen, dus zet die duidelijk op een rij.

Korte of doorlopende reisverzekering

Ga je op reis en wil je dat graag doen in combinatie met een reisverzekering? Het ligt wellicht voor de hand om een specifieke reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is voor veel Nederlanders echter een betere keuze. Ga je 21 dagen of langer op vakantie? Dan is het over het algemeen voordeliger om een langlopende verzekering af te sluiten, zelfs als je maar één keer vier weken per jaar op vakantie gaat. Vergelijk de kosten met elkaar, maar kijk naar zowel de premie als de voorwaarden van de dekking.

Voordeel van een doorlopende reisverzekering

Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je daar eigenlijk maar nauwelijks omkijken naar hebt. Sluit je een verzekering af met dekking in heel Europa? Dan kun je een jaar lang op vakantie gaan en hoef je niet langer na te denken over de verzekering die je nodig hebt. Je bent een jaar lang goed verzekerd voor alle buitenlandse reizen die je maakt, voor de volledige duur van de vakanties. Bovendien is de dekking van een doorlopende reisverzekering in veel gevallen uitgebreider dan die van een kortlopende dekking, waardoor je op twee verschillende manieren profiteert.

Online doorlopende reisverzekering

Wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kun je uitstekend online doen, waardoor je er de deur niet voor uit hoeft. Zowel de online verzekeraars als de traditionele verzekeringsmaatschappijen bieden je tegenwoordig de mogelijkheid online een polis af te sluiten. Bovendien kun je een doorlopende dekking tijdens de looptijd wijzigen, bijvoorbeeld op het moment dat je er tijdelijk werelddekking aan toe wilt voegen. Wat dat betreft ben je volledig vrij met de doorlopende reisverzekering, betaal je een scherpe premie en kun je bovendien rekenen op een uitstekende dekking tijdens de reizen die je maakt.