De reisverzekering voor senioren

Als je ouder wordt, verandert je leven. De kinderen gaan de deur uit, je gaat met pensioen. Je behoeftes veranderen. Eindelijk heb je alle tijd om te reizen. Maar met de ouderdom komen ook de gebreken, bij jezelf en bij je familie. Het is dus belangrijk een goede reisverzekering af te sluiten. Als er dan iets gebeurt onderweg, weet je dat alles goed geregeld is.

Annulering

Als een direct familielid plotseling ziek wordt of overlijdt, wil je snel terug naar huis. Ook als je zelf ziek wordt, kan het gebeuren dat je eerder naar huis moet, of helemaal niet op vakantie kunt gaan. Daardoor kom je voor extra kosten te staan. De reissom ben je kwijt, ook als je helemaal niet vertrokken bent. Tenzij je bij je reisverzekering een annuleringsdekking hebt afgesloten. Dan krijg je de kosten van annulering van de reis vergoed.

Als voor vertrek plotseling blijkt dat je een medisch noodzakelijke ingreep moet ondergaan, kun je ook een beroep doen op de annuleringsverzekering. De redenen van annulering die geaccepteerd worden, kunnen verschillend zijn per verzekeraar. Het is daarom altijd goed voor het afsluiten van de verzekering de voorwaarden te controleren.

Medische kosten

Als je ouder wordt, kun je ziek worden. Kom je in het buitenland in het ziekenhuis terecht, dan moet je er rekening mee houden dat je basisverzekering niet meer betaalt dan de tarieven zoals die in Nederland gelden. Is je behandeling in het buitenland duurder, dan moet je het verschil zelf bijbetalen. Hiervoor kun je je bijverzekeren door bij je reisverzekering de extra dekking voor medische kosten af te sluiten. Een alternatieve mogelijkheid is het afsluiten van een aanvullende dekking bij de zorgverzekering.

Voertuigenhulp en vervangend vervoer

Ben je niet alleen zelf op leeftijd, maar wordt de auto ook een dagje ouder? Dan is het verstandig te zorgen voor een verzekering voor pechhulp onderweg. Heb je zo’n verzekering nog niet via je autodealer of een pechhulporganisatie, dan kun je er vaak een aanvullende module voor afsluiten bij de reisverzekering.

De module komt voor in twee varianten: voertuigenhulp en vervangend vervoer. Voertuigenhulp betekent dat je geholpen wordt bij pech onderweg of bij schade na een ongeluk. Vervangend vervoer is nodig als de auto niet meer te repareren is. Bij sommige verzekeraars sluit je deze modules apart af en soms zijn ze samen in één module verwerkt.

Wintersport en gevaarlijke sporten

Veel senioren wagen zich niet meer aan gevaarlijke sporten. Het is dan waarschijnlijk ook niet nodig om deze aanvullende dekking af te sluiten. Bij het zoeken naar een geschikte verzekering kun je er op letten dat dit niet standaard in het pakket zit. Je betaalt dan voor iets wat je niet zult gebruiken.