Reisverzekering voor jonge gezinnen

Op vakantie gaan is voor jonge gezinnen een hele onderneming. Ondanks dat ze de kleinste gezinsleden zijn, hebben de kleintjes de meeste bagage nodig. Bij de organisatie van zo’n vakantie kan het regelen van een goede reisverzekering er wel eens bij inschieten. Toch is het juist voor gezinnen met jonge kinderen belangrijk om goed verzekerd te zijn.

Waarom is een reisverzekering nodig?

Omdat je met kleine kinderen veel spullen meeneemt, kan er onderweg in de hectiek wel eens iets kwijtraken of kapot gaan. Ook de videocamera die je meeneemt om je vakantie vast te leggen, kan op een onbewaakt moment gestolen worden. De financiële vergoeding kan de emotionele waarde van het verlies dan niet goedmaken, maar je kunt in ieder geval een nieuwe camera kopen.

Een van de dekkingen die standaard voor een reisverzekering geldt, is de dekking voor beschadiging van de vakantieaccommodatie. Omdat kinderen in hun jeugdig enthousiasme wel eens iets te wild zijn, kan het gebeuren dat er iets kapot gaat. Dan is het prettig dat de verzekering de schade vergoedt en je verder zorgeloos van je vakantie kunt genieten.

Kinderen tot vijf jaar

Meestal zijn kinderen tot vijf jaar gratis meeverzekerd. Het is zelfs niet altijd nodig deze kinderen op de polis te laten vermelden. Dat kan per verzekeraar verschillen, dus controleer dit wel even voor je op vakantie gaat. Bij twijfel moet je altijd je kind aanmelden, dan weet je zeker dat het verzekerd is. Het kind heeft dan dezelfde dekking als de ouders.

Het kan voorkomen dat de ouders elk een aparte reisverzekering hebben. Dat kan het geval zijn als een van de ouders af en toe op reis gaat zonder de ander en daarvoor extra dekkingen nodig heeft. De kinderen tot vijf jaar kunnen dan het best meeverzekerd worden op de polis van de ouder met de meest uitgebreide dekking. Dezelfde dekking geldt dan ook, gratis, voor het kind.

Oudere kinderen

Als je kind vijf wordt en nog niet op de polis vermeld staat, moet je het kind aanmelden bij de verzekeraar. Doe je dat niet, dan is het kind niet verzekerd. De verzekering is voor kinderen vaak goedkoper dan voor volwassenen. Bij sommige verzekeraars is de premie onafhankelijk van het aantal kinderen dat je meeverzekert. Dit kan voordelig zijn als je meerdere kinderen hebt.