De reisverzekering voor gezinnen

Kinderen vinden het altijd leuk om op vakantie te gaan. Ze willen nieuwe dingen ontdekken, andere landen zien. Als de kinderen zich vermaken, hebben de ouders ook echt vakantie. Maar je kunt pas echt zorgeloos genieten als je je reisverzekering goed geregeld hebt. Voor een gezin is er een aantal punten om op te letten. Want is de hond ook meeverzekerd en hoe zit het met de fietsen of de auto?

De kinderen

Kinderen tot vijf jaar zijn meestal gratis meeverzekerd. Als het kind vijf wordt, moet je er aan denken dat het kind bij de verzekeraar aangemeld wordt. Voor de kinderen geldt dezelfde dekking als voor de ouders. Bij het afsluiten van de reisverzekering moet je letten op de manier waarop kinderen meeverzekerd worden. Soms moet je elk kind apart opgeven, soms sluit je de verzekering af als gezin. In het laatste geval maakt het niet uit hoeveel kinderen je meeverzekert. Dat kan voordelig zijn als je veel kinderen hebt.

Huisdieren

Natuurlijk wil je het beste voor je huisdier. En het spreekt voor zich dat hij mee mag op vakantie. Maar wist je dat de meeste reisverzekeringen geen dekking geven voor huisdieren? Als er wel dekking is, zijn er twee varianten: dekking van medische kosten in het buitenland en terugreiskosten voor het huisdier. Houd er wel rekening mee dat kosten voor medische behandelingen vaak maar tot een beperkt bedrag vergoed worden.

Fietsen

Fietsen is een goede manier om een vreemde omgeving te verkennen. Fietsen vallen onder de dekking voor bagage. Meestal wordt er per gebeurtenis niet meer dan een bepaald maximum bedrag uitgekeerd. Gaan er waardevolle fietsen mee op vakantie, dan is het goed om de dekking voor bagage uit te breiden, als dat mogelijk is. Heb je al een aparte fietsverzekering, dan geldt deze meestal ook op vakantie. Controleer de voorwaarden van je fietsverzekering om te weten of je je moet bijverzekeren.

Voertuigenhulp en vervangend vervoer

Ga je met de auto op vakantie, dan wil je er zeker van zijn dat je niet met je kinderen en alle bagage zonder auto komt te staan. Zorg daarom dat je voertuigenhulp en vervangend vervoer meeverzekert. De dekking voor voertuigenhulp garandeert dat je geholpen wordt bij schade na een ongeluk of bij pech onderweg. Als je auto niet te repareren is, heb je de dekking voor vervangend vervoer nodig. Let er wel op dat je niet dubbel verzekerd bent doordat je al lid bent van een pechhulporganisatie.

Medische kosten

Kinderen kunnen soms wild zijn. Daardoor hebben ze een grotere kans een ongeluk te krijgen. Een dekking voor medische kosten in het buitenland is daarom geen overbodige luxe. Dan worden ook de kosten vergoed die niet door de zorgverzekering vergoed worden.